VGRAJENI GASILNI SISTEM  

Enostaven, zanesljiv in nezahteven način za zaščito premoženja pri večjih, odprtih in požarno močneje ogroženih površinah. 


Želim nezahtevno in varno požarno zaščito                                                                    Pošljite povpraševanje

Prednosti

  • Samodejna aktivacija.

  • Tekočina Bonpet ne povzroča dodatne škode,

  • Gasilna tekočina Bonpet je ljudem in okolju prijazna.

  • Ob rednem vzdrževanju- najmanj 20-letna življenjska doba.

  • Stroške vzdrževanja določimo s pogodbo.

  • Brezplačno svetovanje in ogled.

  • Slovenski izdelek.

Način delovanja

Princip delovanja je gašenje z razprševanjem gasila. Ob tem upoštevamo postavitev cevovodov in razmeščanje šob kot pri sistemu za razprševanje vode, razlika je samo v količini gasil. Razprševanje vode ima predvsem nalogo, da omogoči posredovanje gasilcev, zato ima po normativu zahtevano tudi daljši čas razprševanja. Razprševanje gasilne tekočine Bonpet pa ima za glavno nalogo pogasitev požara, zaradi njene učinkovitosti pa zadošča bistveno krajši čas razprševanja tekočine (do 20 sekund) in ni potrebno zalivanje, kot pri vodi. Zaradi izrednih sposobnosti gašenja se zato v rezervoarju (po izračunu glede na površino gašenja) nahaja presenetljivo majhna količina gasilne tekočine Bonpet.

Dušik kot potisni plin gasilne tekočine preko pripravne grupe na jeklenki, tlačnega stikala in elektromagnetnega ventila ustvari tlak v rezervoarju z gasilno tekočino Bonpet. Izpust gasilne tekočine Bonpet v sistem cevovoda pa poteka preko avtomatiziranega krogelnega ventila. Ta ventil s pnevmatskim pogonom se odpira s signalom iz naprave za javljanje požara in s tem omogoči pretok gasilni tekočini do šob v coni gašenja, kjer je prišlo do odkritja požara.

Eno-conski gasilni sistem

Vgrajeni gasilni sistem Bonpet z eno cono gašenja. 


Več-conski gasilni sistem

Različna območja v celoti zaščitena z enim samim sistemom. 


Oglejte si video primere delovanja stabilnega sistema Bonpet

Predstavitev

Prikaz delovanja vgrajene gasilne naprave. 

Simulacija gašenja

Prikaz gašenja stabilnega sistema. 

Prikaz gašenja

Prikaz aktivacije stabilnega sistema. 


Poskrbite za varnost vašega podjetja z enostavnim, zanesljivim in nezahtevnim načinom zaščite večjih, odprtih in požarno bolj ogroženih površin. Priporočamo uporabo: